Lovgining om heste

 
26-01-2011
Viden om heste

Folketinget vedtog i 2007 loven om Hold af Heste. I den er der beskrevet hvorledes stalden skal indrettes, så hesten får sine fysiologiske behov opfyldt.

Det vigtigste ved opstaldning af heste er er fred, ro og regelmæssighed i stalden, således hesten får en god dagsrytme, og føler sig tryg i stalden.

Hjælpe- og tvangsmetoder
Med vedtagelsen af den nye hestelov i 2007 blev det bestemt, at enhver, der holder hest, skal sørge for, at hesten i en tidlig alder oplæres til at blive håndteret, og at oplæring, træning og brug skal være tilpasset hestens alder og fysiske og psykiske kapacitet.

Desuden skal hjælpemidler som f.eks. saddel være tilpasset den enkelte hest og må ikke skade den. Hjælpemidler må ikke anvendes som tvangsmidler.

Men det kan være svært at skelne mellem hjælpemidler og tvangsmidler, fordi midlet ofte er det samme, anvendt på forskellig måde. Det gælder f. eks. glidetøjlen, næseremmen og biddet.

Rene tvangsmidler må/bør slet ikke anvendes. Det gælder f. eks. krybbebiderrem, slåkæder og alle former for permanent barring (f.eks. pigge, ølkapsler under sadlen og hævning af springbom, mens hesten hænger i luften).

KIlde: Dyrenes beskyttelse

 
 
Find information om: guide guiden hest heste
(Hovedkategori: Viden om heste)