Fjordhest

 
26-01-2011
Hesteleksikon

En fjordhest (også kaldt for nordbagge) er en koldblodet pony af norsk oprindelse. Den er udbredt i Europa, samt Nordamerika og bliver som fuldvoksen ca. 135-145 cm høj men ses også sjældent som hest. Den mest udbredte farve er gul eller rød med en mørk stribe i manen og halen, samt en ål (stribe ned over ryggen) og en midtstol (striben, der går ud i halen). Derudover ses den også som rødgul, grå eller ulsblak. Der findes med andre ord: den røde fjordhest, den gule, den hvide, den musegrå og den brune. De ses dog mest som gul og rød.

Hesten er en forholdsvist stor og stærk pony, hvilket gør den velegnet både som ridehest (både til børn og voksne) og som arbejdshest, men den har dog temperament og vilje. Den har et lille hoved med en bred pande, store øjne og små ører. Halsen er kort og kraftig, skulderen stejl og manen lav. Kroppen er muskuløs med en lang ryg og et rundet kryds. Benene er korte og stærke med en smule hovskæg, korte piber og stærke hove.

Typisk er den gul eller rød med og har i mange tilfælde zebrastriber på benene. Den ses også som "rødmanke", hvilket vil sige, at den sorte stribe gennem manen enten er væk eller helt rød.

 
 
Find information om: heste hest guiden guide
(Hovedkategori: Hesteleksikon)